До късно снощи продължиха обиски и разпити в район Северен в Пловдив. В края

...
До късно снощи продължиха обиски и разпити в район Северен в Пловдив. В края
Коментари Харесай

Арестуваха при специализирана акция кмета на район Северен в Пловдив


До късно нощес продължиха обиски и разпити в регион " Северен "  в Пловдив. В края на работния ден при акция на Специализираната прокуратура беше задържан районният кмет Ральо Ралев.

До момента Прокуратурата не е дала публична информация за аргументите за ареста. В следствието участваха представители на Икономическа полиция и Комисията за противопоставяне на корупцията, осведоми Българска национална телевизия. Разпитани са с изключение на кмета Ральо Ралев, и чиновници на администрацията. По непотвърдена информация, домът на Ралев също е бил обискиран. Има и други арестувани.

Днес заместник- основният прокурор Иван Гешев съобщи, че са сходни случаите с кмета на регион " Северен "  и Десислава Иванчева. 

Прокуратурата ще даде детайлности към задържането на Ральо Ралев в миг, в който това няма да повлияе на следствието, разяснява той в изявление за Българска национална телевизия. Гешев обясни решението си, сравнявайки ареста на пловдивския кмет с този на кмета на " Младост "  Десислава Иванчева. По думите му прекомерната гласност на информацията, която беше дадена по случая Иванчава, е затруднила работата проверяващите.

Зам.-главният прокурор съобщи още, че през днешния ден ще се желае мярка за неотклонение на Маринела Арабаджиева, която през вчерашния ден дойде в България, откакто беше екстрадирана от Испания по искане на прокуратурата. Иван Гешев разяснява и акцията на прокуратурата в Монтана, делото против кмета на Божурище и делото за източването на КТБ.

Във всеки един общински град има престъпни престижи, които са свързани по някакъв метод с локалната власт, в това число и магистратската, съобщи Гешев. По думите му, разкритията на сходни случаи се усилват.

За спецакцията на прокуратурата в Монтана, където бяха арестувани 15 души, Иван Гешев съобщи, че се ревизира и връзка с " емблематичен "  по думите му случай за машинация на огромна комерсиална верига в града. Той добави, че групата на Мартин Антов се е занимавала и с наркоразпространение и изнудване.
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР